februarie 6, 2023

Liga 4: Șomuz Fălticeni – Șomuzul Preutești 4-0

3 min read

O rundă în care s-a disputat și mult așteptatul derbi al zonei Fălticeni, între Șomuz Fălticeni și Șomuzul Preutești.

Interesul stârnit în jurul acestui joc s-a văzut și în tribune, acolo unde au fost numeroși suporteri ai celor două formații.
Prima repriză a început în nota de dominare a liderului, dar echipa din Preutești a arătat că poate fi periculoasă în fața porții. Înainte de deschiderea scorului, echipa vizitatoare a reclamat neacordarea unei lovituri de pedeapsă, pentru henț, la o fază care s-a petrecut sub ochii centralului Florin Motriuc.

Dominarea gazdelor s-a materializat în minutul 33, când Lucian Luchian a deschis scorul cu o lovitură de cap.

Până la pauză am consemnat și o ocazie importantă a Preuteștiului, mingea lovind de trei ori bara transversală în aceeași fază.

După pauză, jocul a curs într-o singură direcție, spre poarta echipei vizitatoare. Soarta celor 3 puncte a fost decisă în minutul 61, când Vasile Padovei a înscris frumos după o cursă personală. Același Padovei a reușit dubla în minutul 75. Ultimul gol a fost reușit de Nicușor Kuruc, în minutul 81, cu un șut din afara careului mare, după o fază de joc colectiv. O victorie plătită scump, cu doi jucători accidentați și incerți pentru următorul joc (Obreja și Zamă) și alți doi jucători suspendați în urma cumulului de cartonașe galbene.

Pentru a obține al doilea titlu de campioană județenă în ultimele trei sezoane, Șomuz Fălticeni mai are nevoie de 2 puncte în ultimele două etape (în varianta cea mai pesimistă).

Titlul ar putea fi însă sărbătorit la sfârșitul săptămânii viitoare, dacă Șomuz va câștiga în fața celor de la Zimbrul Siret, tot pe Stadionul Tineretului.

Favoritele s-au impus și în celelalte meciuri ale etapei. Liteniul și Frătăuții Vechi au câștigat la rândul lor și își păstrează pozițiile pe podium. Scorul etapei s-a înregistrat la Vatra Moldoviței, iar Stejarul Cajvana s-a retras de pe teren, la Dolhasca, după ce a doua eliminare a unui jucător de câmp.

La mijlocul săptămânii viitoare, AJF Suceava a programat o etapă intermediară (Etapa a 25-a). Partida dintre Moldova Drăgușeni și Șomuz Fălticeni a fos însă amânată la cererea echipei gazdă, urmând să se dispute după

Șomuz Fălticeni – Șomuzul Preutești 4-0 (1-0)

Au marcat: Lucian Luchian (33), Vasile Padovei (61, 75), Nicușor Kuruk (81)

Arbitri: A: Motriuc Florin – Suceava, A1: Pintilii Bogdan – Suceava, A2: Prodan Adrian – Gura Humorului. Observator:  Suhan Marius – Suceava.

Șomuz Fălticeni: Pascal C. – Kuruc N., Șandru N., Bandi E., Neagoe G., Obreja M. (46 Simion M.), Julei E., Zamă I. (51 Nechitoaia I.), Bosancu Ov. (82 Șorodoc E.), Padovei V., Luchian L. (64 Lelcu T.). Rezerve neutilizate: Nour B., Țigănașu G. Antrenor: Anania Radu, Darabă Iulian (secund)

Șomuzul Preutești: Iederan S. (82 Dencef S.) – Ciurlă A. Lăcătușu M., Botoșanu B., Ailenei N. (75 Botezatu C.), Homneac T., Gheorghe I., Ciurlă C., Aileni A., Vasiliu R. (69 Clim Ov.), Vasiliu C.  Rezerve neutilizate: Zaharia G., Chihaia C., Sănduc N. Antrenor Cătălin Vasiliu, Sorin Bodolan (secund).

„După meciul de la Cajvana, unde lucrurile nu au decurs corespunzător eram nevoiți să ne revenim și să tratăm cu seriozitate cele trei meciuri rămase de disputat în campionat. Consider că am avut un plus în meciul de astăzi, atât prin prisma posesiei dar și a ocaziilor de gol. Din nou trebuie sa repet că ajungem în faza de finalizare și aici parcă se rupe ceva, ratăm cu seninătate! Este greu atunci când trebuie să câșigă dar în același timp trebuie să avem grijă la accidentări și suspendări. Asta s-a întâmplat și astăzi cînd am obținut cele trei puncte dar am pierdut 2 jucători (accidentați) și avem 2 jucători suspendați. Acest lucru sper să nu conteze în evoluțiile următoare unde trebuie să ne îndeplinim obiectivul acela de a fi campioni și totodată de a câștga finala Cupei României”, a declarat la finalul jocului antrenorul Radu Anania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.