februarie 6, 2023

Doi judoka de la Șomuz Fălticeni pe podiumul competiției Cupa Mărțișorului

2 min read

Peste 400 de sportivi, reprezentând 18 cluburi din România și Republica Moldova, au participat la cea de-a 40-a ediție a turneului de judo “Cupa Mărțișorului”.

Competiția a avut loc la Bacău (3-4 martie 2018), în organizarea Direcției Județene pentru Tineret și Sport, AJJ Bacău și JC Bacău.

S-a concurat în Sala de atletism din Bacău, la categoriile de vârstă U11, U13 și U15, masculin și feminin.

Între participanți s-au aflat și doi copii care activează în cadrul secției de judo ACS Șomuz Fălticeni, copii pregătiți de instructorul Liviu Deleanu.

Fălticenenii au avut o evoluție bună și au obținut două clasări pe podium.

La nivelul de vârstă Under 11 (categoria 30 de kilograme), Andrei Macoveiciuc s-a clasat pe locul al treilea.

Un alt judoka, mult mai experimentat, Niculeasa Gabriel, a terminat pe locul al doilea concursul la nivelul Under 15 (categoria 42 de kilograme).

Au fost primele medalii din acest an, însă competițiile importante sunt abia la început.

ACS Șomuz se numără printre cele peste 100 de cluburi care vor participa sâmbătă și duminică, 10-11 martie, la Campionatul Național de Judo Juniori III – Under 15 , organizat la Râmnicu Vâlcea.

Instructorul Liviu Deleanu ne-a informat că va face deplasarea la acest concurs cu sportivul Gabriel Niculeasa. Acesta va intra în concursul individual, la categoria 42 de kilograme.

“Gabriel Niculeasa este un sportiv de la care noi avem așteptări mari. Sper că evoluția sa va fi una pe măsura talentului său. Un campionat național este diferit de alte concursuri. Aici cluburile vin cu cei mai buni sportivi, iar numărul concurenților este mult mai mare, implicit parcursul spre vârful ierarhiei este mult mai dificil”, a declarat instructorul Liviu Deleanu pentru Cronica de Fălticeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.