noiembrie 30, 2022

Secția de box a participat la Cupa României de Juniori

2 min read

În intervalul 23-28 aprilie, orașul Câmpulung Muscel a fost gazda Cupei României de Juniori, ediția 2018, competiție organizată de Clubul Sportiv Muscel Câmpulung, sub egida Federației Române de Box.

Au fost prezenți peste 150 de pugiliști din întreaga țară. În competiție au fost înscriși și doi boxeri legitimați la Secția de box a ACS Șomuz Fălticeni, sportivi pregătiți de antrenorul Vasile Nistor, multiplu campion național, campion european în 1991, la Goteborg, medaliat cu bronz la campionatele mondiale de la Sidney (1991) și Tampere (1993).

Tinerii boxeri din Fălticeni au avut prestații foarte bune la prima lor participare la o competiție oficială și prima prezănță într-un ring de box.

Alin Onofrei, în vârstă de 16 ani, elev al Colegiului Național “Nicu Gane”, a concurat la categoria 66 kg., iar Marian Fulgeanu, în vârstă de 15 ani, elev al Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu”, a intrat în ring la categoria 57 kg. Ambii boxeri s-au oprit în faza sferturilor de finală a celor două categorii.

“O evoluție reușită a celor doi pugiliști, ținând cont ne nivelul competiției dar mai ales de faptul că a fost prima dată când băieții noștri au concurat într-un ring de box. După doar 9 luni de pregătire, nu este ușor să ajungi în sferturile de finală ale unei competiții naționale. Vor urma și alte competiții importante în care sportivii noștri vor avea ocazia să-și pună în valoare talentul”, ne-a declarat antrenorul Vasile Nistor.

Secția de box ACS Șomuz Fălticeni se pregătește pentru alte două competiții care vor fi organizate în următoarele luni. Este vorba despre Campionatul Național de Tineret, din luna august, la care va concura și Alexandru Maftei (categoria 91 kg.), respectiv Campionatul Național de Juniori, în luna septembrie.

Activitatea secției de box se desfășoară în Sala de sport a Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.  La antrenamente participă în jur de 30 de copii și tineri, 11 dintre aceștia fiind legitimați.

Sursa: cronicadefalticeni.ro

1 thought on “Secția de box a participat la Cupa României de Juniori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.