aprilie 25, 2024

Cronica partidei Șomuz Fălticeni – Siretul Dolhasca

3 min read

Șomuz Fălticeni a întrerupt seria rezultatelor pozitive ale Siretului Dolhasca.

În primul joc al etapei a 20-a, disputat joi, 3 mai 2018, în fața unei asistențe de circa 800 de spectatori, liderul a câștigat cu 5-0 derbiul  zonei Fălticeni.

Ambele echipe veneau după o serie de victorii, cu multe goluri marcate, iar întâlnirea directă se anunța foarte interesantă după ce Siretul reușise să anihileze echipa din Frătăuții Noi, până de curând principala amenințare a fălticenenilor în lupta pentru titlul de campioani județeni.

Un rezultat favorabil echipei vizitatoare ar fi fost cu siguranță preferat de urmăritoarele Fălticeniului și ar  fi relansat campionatul.

Chiar dacă jocul gazdelor este în creștere de la o etapă la alta, până la pauză s-a marcat un singur gol. A înscris Vasile Padovei, cu o lovitură frumoasă de cap, în minutul 33. Echipa din Dolhasca a încercat, fără succes, să pună în pericol poarta Șomuzului.

Golul lui Ionel Zamă din debutul reprizei secunde, după un șut spectaculos de la circa 40 de metri, a  tăiat definitiv elanul oaspeților, pe teren existând practic, până la finalul jocului, o singură echipă. Mai mult, în minutul 50 oaspeții au rămas cu un om în minus, Sergiu Beclea fiind eliminat după două cartonașe galbene în interval de câteva secunde, acordate de centralul partidei pentru proteste.

George Neagoe a majorat scorul din lovitură de pedeapsă iar Theodor Lelcu, intrat în teren din postura de rezervă, a reușit o dublă după faze de joc lucrate frumos de coechipierii săi.

Siretul a fost aproape să înscrie golul de onoare în minutul 79, dar portarul Cătălin Pascal, căpitanul Șomuzului, a reușit să îndepărteze pericolul în situație de unu la unu cu Ciprian Bertea.

“După un start mai puțin promițător, lucrurile au început să intre în normalitate. Am reușit să ne adunăm și să practicăm un joc colectiv, omogen. Tehnic și teoretic stăm bine dar întâmpinăm unele probleme la finalizare, încă ratăm cu seninătate din situații ideale de gol. Important este să tratăm cu seriozitate toate meciurile rămase de disputat. Din experiență, știu că finalul de campionat va fi foarte greu datorită accidentărilor, oboselii acumulte, a jucătorilor suspendați sau a problemelor personale ale acestora. Țin să felicit jucătorii pentru efort și pentru spectacolul oferit în această etapă”, a declarat antrenorul Radu Anania pentru Cronica de Fălticeni.

În clasament, Șomuz Fălticeni a acumulat 49 de puncte,  iar pe locul doi, la 9 puncte distanță, se află Viitorul Liteni, echipă care va primi duminică vizita echipei Șomuzul Preutești.

GALERIE  FOTO

 Șomuz Fălticeni – Siretul Dolhasca 5-0 (1-0)

Au marcat: Padovei Vasile (33), Zamă Ionel (48), Neagoe George (58 p.), Lelcu Theodor (79, 86)

Arbitri: A – Petru Naghi, A1 – Andrei Pișta, A2 –  Daniel Bostan. Observator  Dumitru Antoniu.

Șomuz: Pascal C. – Șandru N. (Țigănașu G.), Obreja (Luțac R.), Bandi E. (Lelcu T), Julei E., Zamă I., Bosancu Ov., Bîgu R., Padovei V. (Luchian L), Neagoe G., Kuruc N. Rezerve neutilizate: Simion M. Antrenor: Anania Radu.

Siretul: Pascal A. – Darabă A., Ferariu C., Ciobanu A., Ungureanu D., Dumitru F., Ghiarasim B., Costan V., Grădinaru V., Ciobanu M., Beclea S. Rezerve: Sava F., Sprivac P., Bertea C., Dumitru C., Grădinaru C., Cârneală R. Antrenor: Liuță Daniel.

1 thought on “Cronica partidei Șomuz Fălticeni – Siretul Dolhasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *