februarie 6, 2023

Șomuz Fălticeni câștigă după un final de infarct la Cajvana

3 min read

Cu trei etape înainte de finalul campionatului, liderul a tremurat serios pentru o victorie pe terenul Stejarului Cajvana.

Teren de fotbal este mult spus (pentru că era prezentă și iarba în peisaj), suprafața de joc a semănat mai mult cu un câmp de luptă, o suprafață de pământ uscat, cu denivelări, care a pus în dificultate ambele echipe.  Jucătorii au făcut eforturi pentru a nu se accidenta, dar și pentru a controla mingea, care căpăta traiectorii neașteptate.

Cu un lot subțire, echipa gazdă părea o victimă sigură, mai ales că pe durata întâlnirii doi jucători au fost eliminați.

Cu toate acestea meciul a început practic de la 1-0 pentru echipa gazdă.  În primul minut, sărbătoritul zilei, George Tomescu, a profitat de o eroare a portarului Cătălin Pascal și a deschis scorul.

Fălticenenii au preluat apoi inițiativa și au înscris patru goluri până în minutul 36 (două reușite venind în urma unor lovituri de pedeapsă corect acordate), iar echipa gazdă l-a pierdut în acest interval pe Vasile Savu, eliminat pentru fault în careu în situație de ultim apărător.

Pe finalul primei reprize, în minutul 40, echipa din Cajvana a  beneficiat la rândul ei de o lovitură de pedeapsă, transformată de Cernovschi.

În repriza secundă, deși toată lumea se aștepta ca liderul să marcheze multe alte goluri, jocul a devenit unul spectaculos după ce gazdele au reușit să revină mai întâi la un singur gol în urma Fălticeniului, apoi să egaleze la 4.

Mai mult, în minutul 64 gazdele au suferit și a doua eliminare, centralul Florin Bilouseac i-a arătat direct cartonașul roșu lui George Boca, după ce acesta a avut o intrare dură la portarul Pascal.

După alte cinci minute, Șomuz Fălticeni a marcat al cincilea gol și se părea că liderul nu putea să mai scape victoria. Însă ziua bună a lui Tomescu a continuat, iar în minutul 81 acesta a reușit cel mai frumos gol al partidei, după ce a trimis mingea în vinclu cu un șut de la marginea careului mare.

Finalul de joc a fost unul de infarct pentru Șomuz Fălticeni, în încercarea disperată de a înscrie golul de 3 puncte. Până la urmă acest gol a venit în prelungiri, după un șut pe jos, lângă bară, al lui Radu Luțac.

Stejarul Cajvana – Șomuz Fălticeni 5-6 (2-4)

Au marcat: George Tomescu (1, 56, 81), Cernoschi Onuț (40 pen), Toader Savu (54) / Eduard Bandi (12 pen, 15 pen), Lucian Luchian (33, 69), Răzvan Bîgu (36), Radu Luțac (90+1).

Arbitri: A: Bilouseac Florin, A1: Neamțu Constantin, A2: Ciobanu Ioana Bianca. Observator: Rădășanu Adrian – Suceava.

Stejarul: Tofan I. – Savu V., Lupăștean I., Tomescu G., Cernovschi O., Savu T., Șoldan I., Zlotar I., Andreica V., Șoldan M., Rezuș A. Rezerve: Gurău G., Buliga O., Negrușer V., Boca G. Antrenor: Lupăștean I.

Șomuz: Pascal C. – Kuruc N., Șandru N., Obreja M., Bîgu R. (67 Simion M.), Zamă I. (46 Nechitoaia I.), Padovei V., Bandi E., Bosancu Ov., Luchian L., Lelcu Th. (53 Luțac R.). Rezerve neutilizate: Șorodoc E., Julei E. Antrenor: Anania Radu.

 GALERIE  FOTO: Ștejarul Cajvana – Șomuz Fălticeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.