februarie 6, 2023

Șomuz Fălticeni a promovat în Liga a 3-a!

3 min read

SURSA CRONICA DE FĂLTICENI.RO

ACS Șomuz Fălticeni a promovat oficial în Liga a 3-a!

Este cea mai importantă performanță pentru clubul fălticenean, înființat în urmă cu 8 ani la nivelul Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș”.

Șomuz a obținut promovarea după două victorii în barajul pentru promovare, în fața campioanei județului Vaslui, echipa Flacăra Muntenii de Sus.

După ce și-au asigurat un avantaj confortabil încă din meciul tur, fălticenenii au câștigat și în retur. Unicul gol a fost marcat de Emanuel Șorodoc, în minutul 85.

Șomuz Fălticeni a făcut deplasarea la Vaslui în ziua jocului, sâmbătă, 30 iunie.

Vremea a fost potrivnică fotbalului, atât la plecarea din Fălticeni cât și la sosirea în Vaslui.

Clubul Flacăra Muntenii de Sus a făcut eforturi considerabile pentru ca jocul să se dispute la data și ora programată. Cu aproape două ore înainte de începerea partidei, terenul de joc era parțial afectat de precipitațiile care au căzut din abundență. Ploaia s-a oprit însă la timp, iar organizatorii au putut să readucă suprafața de joc într-o stare acceptabilă pentru ca brigada de arbitri să dea drumul partidei.

Nu a mai plouat în timpul jocului, în schimb a bătut vântul, ceea ce a îngreuna și mai mult controlul mingii. Au lipsit ocaziile în fața celor două porți însă jocul fost dominat și de această dată de Șomuz, echipa mai experimentată.

Emanuel Șorodoc le-a stricat gazdelor bucuria de a obține măcar o remiză în această confruntare. În minutul 85, Șorodoc a trimis mingea în poarta gazdelor, după un corner.

Fluierul de final a adus bucuria promovării pentru Șomuz Fălticeni, o bucurie împărtășită alături de cei circa 20 de suporteri care au făcut deplasarea la Vaslui, cu sprijinul firmei Ceztrans.

În urma acestui succes, Fălticeniul revine, după 10 ani, pe harta fotbalului divizionar din România.

CS Flacăra Muntenii de Sus – ACS Șomuz Fălticeni 0-1 (0-0)

A marcat: Emanuel Șorodoc (min 85)

Arbitri:  Dorin Burloiu, Florian Vișan și Răzvan Bedreagă (toți din Galați). Observatori din partea Federației Române de Fotbal: Petronela Anițoaei (din Iași) și Dumitru Coșoreanu (din Galați).

Flacăra: Crețu A. – Crăciun G., Micu A., Țuțu B, Georgescu D., Bozianu A., Pălimaru S., Cosovăț G., Boicu O., Neacșu G., Chiochiu I. Rezerve: Rusu M., Furcoi C., Caramalău L., Sava V., Ignat M., Brezianu D., Ignat I. Antrenor: Simion Ionuț.

Șomuz: Pascal Cătălin – Kuruc Nicușor., Șandru Nicolae, Neagoe George, Bandi Eduard, Obreja Mihai (Simion Mihai), Julei Eduard, Zamă Ionel, Nechitoaia Ioan, Luchian Lucian (Lelcu Theodor), Padovei Vasile. Rezerve neutilizate: Nour Bogdan, Țigănașu George și Luțac Radu.

Antrenor: Anania Radu, Darabă Iulian (secund), Apupăzoaei Costel (antrenor portari), Lichtenstein Eduard (delegat), Cătălin Ungureanu (președinte), Sandu Cătălin (medicul echipei).

„Ne-am propus promovarea încă de acum doi ani. Nu a fost să fie atunci, dar iată că reușim acest lucru acum. Este meritul întregii echipe, de la jucători până toți cei din conducerea clubului nostru. Am crezut în lotul nostru, în conducerea tehnică, și iată că această încredere a dat roade. În numele clubului le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în noi și ne-au sprijinit pentru a readuce fotbalul din Fălticeni acolo unde îi este locul. Sunt convins că vom vom bucura de susținere din partea comunității locale și în perioada care va urma”, ne-a declarat președintele clubului Cătălin Ungureanu.

“Această promovare va rămâne un reper important în istoria clubului nostru. Acum ne bucurăm, dar timpul este scurt până la startul primului sezon în Liga a 3-a. Nivelul competiției va fi unul foarte ridicat, cu adversari redutabili, ceea ce ne obligă să ne organizăm foarte bine pentru a putea face față întrecerii. Echipa va avea nevoie de întăriri și de un program de pregătire bine stabilit, adecvat cerințelor celui de-al treilea eșalon”, ne-a declarat antrenorul Radu Anania.

În sezonul 2017-2018, încheiat cu promovarea în Liga a 3-a, echipa a fost suținută de: Primăria și Consiliul Local Fălticeni, Romfour, Ceztrans, Sanimet, Trionec,  Raitar, Kaon, Narcis Iordache. Partener media: Cronica de Fălticeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.